Saté van kippendijen
Saté van kippendijen, nóg malser dan het kipsate recept wat ik eerder op deze website heb geplaatst. Heel eerlijk zou het andere recept eraf moeten en alleen nog dit recept op de site moeten staan, het is zoveel lekkerder!
Ingredienten
500 gr Kippendijen (filet)
2 teentje Knoflook
0,5 theelepel Gemberpoeder
0,5 theelepel UI Poeder
4 eetlepel Ketjap Manis
2 theelepel Bastard Suiker (donker)
1 theelepel Sambal
1 theelepel Laos
0,5 theelepel Komijnzaad
1 theelepel Korianderzaad
Benodigdheden
BBQ
Satéprikkers
Stap 1 Voorbereiding
Snijd de grove vetrandjes van de kippendijen en snijd ze daarna in mooie blokjes die allemaal even groot zijn.
Meng de ingrediënten door elkaar en laat deze een korte tijd intrekken. Het liefst maak ik ze altijd een avond van te voren, dan trekken de smaken net wat beter in en heb je een nog beter resultaat!
Voordat je de satéetjes gaat vormen is het belangrijk dat je de satéprikkers eerst even in het water laat weken, dit voorkomt dat ze meteen verbranden op de BBQ.
Rijg de sate aan de prikkers en verwarm de BBQ voor op +- 200 graden voor directe bereiding
Stap 2 Grillen
Grill de sate gaar op de BBQ van +- 200 graden. Het beste resultaat verkrijg je met een BBQ met kap erop, dan is het vlees wat sneller gaar en doordat het er minder lang op ligt nog net wat sappiger!
Smakelijk Eten!