Bountyballen / Kokos balletjes Recept • BuikjeRond.nl
 

Bountyballen / Kokos balletjes

Dessert / Toetje 15 min. + 1 uur vriezer 1 persoon 0 x favorieten
Bountyballen

Dit recept kreeg ik van mijn vrouw in haar gezonde periode (je kent ze vast allemaal wel) 😉

Ingredienten

50 gr Walnoten

35 gr Cashewnoten (ongezouten)

10 gr Cacaopoeder

Zout

20 gr Kokosrasp


Benodigdheden

Blender

Staafmixer



Stap 1 Voorbereiding

Doe de cashew- en walnoten in een blender (of met een staafmixer) en maak ze heel fijn. Meng dit met het cacaopoeder en een snufje zout. Roer vervolgens goed door tot je een egale kleur hebt.

Haal de pitten uit de dadels en leg ze even een kwartiertje in het water om wat zachter te worden. Zodra ze wat zachter zijn geworden maak je ze fijn in de blender of met een staafmixer. 

Meng de dadelpap met de notenmix en kneed het geheel goed door. Maak vervolgens balletjes van +- 2 a 3cm.

Doe de kokospoeder in een diep bord en rol de balletjes hier één voor één doorheen.

Stap 2 Vriezer

Doe de balletjes vervolgens minstens één uur in de vriezer. Langer mag natuurlijk ook. In de vriezer zijn ze minstens een half jaar houdbaar.