Ku Lo Kai Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Ku Lo Kai

Bijgerecht 120 minuten 2 personen 41 x favorieten
Ku Lo Kai

Ku lo kai, lekker bij de chinees. Verassend eenvoudig te maken ook! En het smaakt best wel snel lekker zoals bij de chinees! 😉 Lekker met deze Chinese zoetzure saus.

Ingredienten

300 gr Kipfilet

150 gr Bloem

50 gr Aardappelzetmeel

1 Ei

1 theelepel Zout

200 ml Water

1 Bakpoeder (half zakje)Stap 1

Pak een mengkom en doe hier de 150 gr bloem, bakpoeder, zout, 50 gram aardappelzetmeel, ei en water. Mix dit goed door tot het een glad beslag is. Zet het beslag hierna minimaal een uur opzij. 

Stap 2

Snijd de kipfilet in gelijke blokjes van 2,5 x 2,5 CM. Probeer ze zoveel mogelijk op gelijke grote te houden. Meng ze daarna met wat aardappelzetmeel zodat overal rondom een klein laagje zit. Probeer ze een beetje rond te kneden als het lukt, soms lukt het wel, soms lukt het niet. Erg veel maakt het niet uit. 

Stap 3

Zet het geheel in de koelkast en laat het nog ene half uurtje in de koelkast koud worden. De kip + beslag.

Stap 4

Pak een pan en doe hier genoeg olie in om te kunnen frituren (+- 10 CM). Als je een klein beetje beslag erin doet aan een cocktailprikker dan zou het moeten bruisen en wat moeten uitzetten.

Pak nu een stukje kipfilet met twee sateprikkers en haal ze door het beslag. Doe het daarna in de pan met frituurvet. Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal gaar zijn. Zodra het beslag is opgedroogd en hard is haal je ze eruit en doe je ze in een kom met keukenpapier.

Zodra alles is "voorgebakken" kunnen we wat meer in de pan doen en zorgen dat hij mooi goudbruin wordt. Zo heb je in ieder geval allemaal ongeveer dezelfde kleur.

Serveer de Ku Lo Kai met zoetzure saus.

Smakelijk Eten!

4.2/5 - (394 stemmen)