Chi­ne­se zoet­zu­re saus Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Chi­ne­se zoet­zu­re saus

Bijgerecht 30 min Lekker veel ;-) 5 x favorieten
Chinese Zoetzure Saus

Veel gerechten uit de Chinese keuken worden geserveerd met zoetzure saus. Het is verassend eenvoudig te maken! Laat je niet afschrikken door de ingrediënten (vooral de azijn), alles bij elkaar is het echt lekker. Beloofd!

Ingredienten

300 ml Azijn (geel)

4 l water

2 eetlepel Aardappelzetmeel

1 blik Tomatenpuree

250 gr Suiker

1 Citroen

100 gr Gember



Stap 1

Snijd de citroen enkele CM's in en doe hetzelfde met de gember. Pak een grote pan en doe hier een paar liter water in. Doe daarna de citroen en de gember erin en laat deze kort koken en smaken afgeven.

Schep na een uurtje hier een liter "citroenwater" uit en doe dit in een nieuwe pan. 

Stap 2

Doe bij de liter citroenwater +- 300ml azijn, 250 gram suiker en een theelepeltje zout en laat het geheel lekker opwarmen. Voeg 2 theelepeltjes tomatenpuree toe voor de kleur. Mocht je 'm wat roder willen: voeg gerust wat extra toe. Het blikje gaat waarschijnlijk anders toch de prullenbak in.

Stap 3

Doe in een maatbeker 200ml koud water en los hierin 2 eetlepels aardappelzetmeel op. Voeg dit langzaam toe in de saus tot hij je gewenste dikte heeft bereikt.

Probeer tussendoor even te proeven, mocht je 'm nog te zuur vinden, voeg dan gewoon wat extra suiker toe. 

Precies hetzelfde als in een chinees restaurant! Dit recept heb ik toegevoegd als basis-recept, in de komende weken wil ik wat snacks toevoegen (ku lo kai heb ik al gekookt, moet ik alleen nog uittypen!) die lekker zijn bij deze saus! 

Smakelijk Eten!

4.3/5 - (10 stemmen)