Triple Chocolate Chip Cookies Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Triple Chocolate Chip Cookies

Bakken / Gebak 30 min + 12 min oventijd 10 koeken 11 x favorieten
triple chocolate cookie recept-min

Bij de Mac te koop bij restaurants met een McCafe, mijn guilty pleasure met veel teveel calorieën, maar o zo heerlijk! Bij de Shell hebben ze een goede poging gedaan om deze na te maken, maar niks kan tippen aan die van de Mac. Hoewel de koekjes van onderstaand recept ook wel erg dicht in de buurt komen, al is het maar omdat ze zelf zijn gemaakt!

Ingredienten

125 gr Ongezouten roomboter

4 gr Zout

7 gr Bakpoeder / Baksoda

7 gr Vanille Suiker

150 gr Suiker

5 gr Maïzena

1 Ei

50 gr Cacaopoeder

70 gr Witte chocolade

70 gr Melk Chocolade

60 gr Pure Chocolade

125 gr Bloem



Stap 1 Meng de boter, suiker en het ei

Laat de boter zacht worden buiten de koelkast en zet de oven vast op 180 graden. Vergeet niet even de bakplaat eruit te halen.

Zodra de boter op kamertemperatuur is gekomen doen we deze in een kom en doen we hier de suiker en de vanille suiker bij. Klop dit met een mixer mooi luchtig en voeg na een paar minuten het ei toe. Blijf mixen tot het ei is opgenomen door de boter en het suiker. 

Stap 2 Meng de bloem, cacao, bakpoeder, maïzena en zout

Pak nu een extra kom en doe hier het bloem, cacaopoeder, bakpoeder, maïzena en zout in. Meng dit goed door met een lepel zodat je geen losse cacaopoeder meer ziet. 

Stap 3 Hak de chocolade

Hak nu de chocolade in kleine stukjes. Je kunt hiervoor een groot mes pakken en een snijplank. Bewaar een klein handje van de witte en melk chocolade in een apart kommetje. Deze gaan we later gebruiken om de koeken nog een extra touch te geven, lekker hoor! 

Stap 4 Meng het botermengesel met het bloemmengsel

Doe de helft van het bloemmengsel in het botermengsel en meng dit goed door met een mixer. Zodra het helemaal is opgenomen is het tijd om het tweede deel toe te voegen en goed te mixen.

Zodra het een mooie egale chocolade massa is, is het tijd om de chocolade er doorheen te mengen met een lepel. Zorg er voor dat je dat handje vol witte en melkchocolade nog apart houdt! 

Stap 5 Koekjes vormen

Zodra het deeg klaar is kunnen we bakpapier op de bakplaat doen. Pak een grote ijslepel (of bijvoorbeeld een eetlepel/opscheplepel) en maak mooie bollen op het bakpapier. Ben niet bang dat je dikke koekjes krijgt, in de oven smelt het deeg en krijg je mooie platte koekjes, niet plat maken dus! Ze moeten ongeveer de grote hebben van een ijsbolletje. Uit het deeg had ik 10 koekjes.

Pak nu dat handje vol chocolade en verdeel dit over de koekjes. 

Stap 6 Bakkers klaar, bakken maar..

Bak de koekjes 11 a 12 minuutjes in de oven. Zodra je ze eruit haalt zul je zien dat ze nog heel zacht zijn. Laat ze rustig afkoelen en ze worden vanzelf hard.

Na een klein uurtje heb ik het eerste koekje op, na een groot uur het laatste koekje ;-) Grapje, maar ze zijn wel erg lekker! Geniet ervan.

Smakelijk Eten!

3.9/5 - (207 stemmen)