Tomatensoep met Balletjes Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Tomatensoep met Balletjes

Hoofdgerecht 45 min 6 porties 6 x favorieten
Tomatensoep met Balletjes

Altijd lekker, die heerlijke tomatensoep met balletjes. In dit gerecht neem ik je stap voor stap mee met het maken van de lekkerste verse tomatensoep. Ja, er zit een kant-en-klaar pakje in, maar dat zorgt voor NOG meer smaak!

 

Ingredienten

1000-1250 gr Vleestomaten

4 Maggi Blokjes

1 Zakje tomatensoep (kant-en-klaar poeder)

1 l Tomatensap (Zontomaatje is mijn favoriet)

250 gr Half-om-Half gehakt (gekruid)

2 theelepel Suiker

2 Knoflook

1 Ui


Benodigdheden

Staafmixer

ZeefStap 1 Snijd de uien en knoflook en fruit deze licht

Snijd als eerste stap de uien in ringen en de knoflook in kleine plakjes. Doe wat olijfolie in de pan en fruit ze lichtjes aan. 

Stap 2 Snijd de tomaten in stukken

Snijd de tomaten in ongeveer 8 stukken en voeg deze daarna toe aan de pan. Laat het geheel sudderen tot de tomaten bijna zijn opgelost in hun eigen kookvocht. Haal hierna de blender door de "soep" en zorg dat het een glad geheel is.

Nadat je het geheel glad hebt gemaakt is het tijd om het te zeven. Pak een extra pan en zet daarop een zeef, zeef de pitjes uit het tomaten/uien/knoflook mengsel. Duw eventueel met een eetlepel zoveel mogelijk nog door de zeef. Je zult waarschijnlijk toch nog wat ui en tomatenvel over houden in de zeef, dat is niet erg. 

Stap 3 Meng de tomatensap, suiker en

Meng ondertussen de tomatensap, maggi-blokjes (knijp deze even fijn boven de pan) en suiker suiker in de pan. Vergeet niet goed te roeren. Als het goed is krijgt hij met de tomatensap een mooie rode kleur.

Pak een maatbeker of een kom en doe hierin 750ml kokend water. Doe hierbij de poeder voor de kant-en-klare tomatensoep en zorg dat er geen klontjes achter blijven. Gooi dit daarna in de pan erbij en roer het nogmaals goed door.

Stap 4 De balletjes

Maak vochtige handen en rol lekkere balletjes van het gehakt. Ik kies er zelf voor het zo puur mogelijk te houden, maar mocht je een voorkeur voor kruiden hebben dan mag dit altijd natuurlijk. Gooi ze hierna voorzichtig in de pan, let op de hete spetters. 

Tip: de vochtige handen voorkomen dat de balletjes uit elkaar vallen.

Stap 5 Serveren

Laat de balletjes nog gaar worden en laat de soep nog even pruttelen. Daarna kun je de soep serveren, zelf vind ik een beetje peterselie bovenop er vrolijk uit zien. 

Zo zie ja maar, de lekkerste tomatensoep met balletjes maak je zelf (en een beetje uit een pakje).

Smakelijk eten.

Tomatensoep met Balletjes

3.5/5 - (6 stemmen)