Thuis Kibbelingen Maken

Mijn schoonfamilie komt uit Scheveningen, als we daar zijn dan zijn we dus soms bij Simonis te vinden, misschien wel de beste kibbelingen van Nederland? Om nu een uur in de auto te zitten voor een portie kibbelingen is misschien wat te gek (en op een gegeven moment ben je ook wel uitgesproken met je schoonfamilie ha-ha 😉 ). Daarom ging ik dus op zoek naar een manier om ze thuis te maken, en dat is gelukt! De smaak is natuurlijk iets anders, maar ze komen goed in de buurt!
Dit recept kan gesponsord lijken, maar is het absoluut niet. Leuk detail: het is glutenvrij!
Ingredienten
500 gr Kabeljauw
Viskruiden (ik gebruikte die van Smedes)
Beslag
150 gr Water
150 gr Visbakmeel (smedes, glutenvrij)
Stap 1 Voorbereiding
Om te beginnen snijden we de kabeljauw in blokjes van 2,5 a 3 cm. Dit vind ik zelf het lekkerste formaat, mocht je van grotere of kleinere houden dan kan dat natuurlijk ook!Â
Stap 2 Beslag voorbereiden
Meng de visbakmeel met het water en klop het tot een mooi egaal beslag.Â
Stap 3 Bakken
Verwarm de frituur op 170 graden. Haal de kibbeling nu door het beslag en leg deze voorzichtig in het frituurvet. Bak de kibbelingen in ongeveer 6 minuten mooi bruin en gaar.Â
Bestrooi de kibbelingen met de viskruiden, doe dit naar eigen smaak. Lekker om te serveren met een portie frietjes.Â