Spaghetti met Knoflook en rode peper
Spaghetti met Knoflook en rode peper, een heerlijke Italiaanse klassieker die ook nog eens binnen no-time op tafel staat! En het is eenvoudig te vermenigvuldigen qua aantallen voor meer porties.
Ingredienten
350 gr Spaghetti
2 teentje Knoflook
1 Rode Peper
Klein bosje peterselie
4 eetlepel Olijfolie
Stap 1 Spaghetti koken
We beginnen met de makkelijkste stap. Pak een pan en breng hierin water aan de kook. Doe de pasta hierin en kook 'm in ongeveer 10 a 11 minuten beetgaar. Ga ondertussen vast beginnen aan stap 2.
Stap 2 Snijden
Snijd tijdens het koken de knoflook in plakjes en de rode peper in kleine dunne ringetjes. De zaadjes kun je er eventueel tussenuit halen en weggooien.
Verhit de olijfolie in een wok of pan. Zorg ervoor dat je vuur niet te hoog staat, dan verbrand de knoflook en geeft het een minder fijne smaak af. Bak het geheel 5 minuutjes op het vuur, de smaken trekken zo lekker in de olie. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Stap 3 Samenvoegen
Giet de spaghetti af zodra deze gaar is en doe de spaghetti in de wok. Roer het goed door en doe er nog wat peper overheen.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en strooi de peterselie over de spaghetti. Hierna is het tijd om lekker te gaan eten!
Smakelijk Eten!