Shaslick van Varkenshaas Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Shaslick van Varkenshaas

Bijgerecht 15 min + 15 Grillen 4 reuze spiezen 9 x favorieten
Shaslick van varkenshaas

Een heerlijke combinatie van spek, varkenshaas, ui en paprika. Deze heerlijke sappige shaslick heeft maar een paar simpele ingrediënten.

Ingredienten

400 gr Varkenshaas

1 Rode paprika

1 Groene paprika

1 Rode ui

Bakbacon

1 teentje Knoflook

1 theelepel Paprikapoeder

0,5 theelepel Cayenne Peper


Benodigdheden

BBQ

Satéprikkers



Stap 1 Voorbereiden

Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd daarna de paprika, ui en bacon in plakjes van 2 x 2 cm. Voor de bacon gebruik ik "bak bacon", die is wat dikker! 

Doe de varkenshaas en de bacon in een kom met de Cayenne peper, paprikapoeder en knoflook. Laat dit even intrekken voor het beste resultaat. 

Rijg daarna de blokjes vlees en de groenten aan een sateprikker of een ijzeren spies. 

Stap 2 Grillen

Nu de Shaslick klaar is kunnen we hem gaan klaar maken op de BBQ. Zodra ik een Shaslick ga bereiden op mijn Big Green Egg creëer ik een direct en een indirecte zone. Ik begin met het grillen op een gietijzeren rooster voor de mooie grillstrepen en laat hem daarna gaar worden op het indirecte deel op een normaal rooster.

 Shaslick van varkenshaas op Green egg BGE

Grill ze tot het gaar is en je kunt lekker gaan smikkelen! Shashlick wordt meestal gegeten met zigeunersaus. 

Smakelijk Eten! 

3.6/5 - (37 stemmen)