Shaslick van Varkenshaas
Een heerlijke combinatie van spek, varkenshaas, ui en paprika. Deze heerlijke sappige shaslick heeft maar een paar simpele ingrediënten.
Ingredienten
400 gr Varkenshaas
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 Rode ui
Bakbacon
1 teentje Knoflook
1 theelepel Paprikapoeder
0,5 theelepel Cayenne Peper
Benodigdheden
BBQ
Satéprikkers
Stap 1 Voorbereiden
Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd daarna de paprika, ui en bacon in plakjes van 2 x 2 cm. Voor de bacon gebruik ik "bak bacon", die is wat dikker!
Doe de varkenshaas en de bacon in een kom met de Cayenne peper, paprikapoeder en knoflook. Laat dit even intrekken voor het beste resultaat.
Rijg daarna de blokjes vlees en de groenten aan een sateprikker of een ijzeren spies.
Stap 2 Grillen
Nu de Shaslick klaar is kunnen we hem gaan klaar maken op de BBQ. Zodra ik een Shaslick ga bereiden op mijn Big Green Egg creëer ik een direct en een indirecte zone. Ik begin met het grillen op een gietijzeren rooster voor de mooie grillstrepen en laat hem daarna gaar worden op het indirecte deel op een normaal rooster.
Grill ze tot het gaar is en je kunt lekker gaan smikkelen! Shashlick wordt meestal gegeten met zigeunersaus.
Smakelijk Eten!