Saucijzenbroodjes Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Saucijzenbroodjes

Lunch 15 min + 20 oventijd 24 mini's 6 x favorieten

Vandaag deel ik met jullie een lekker eenvoudig saucijzenbroodjes recept voor een vette-bek-snack (veel punten bij Scrabble haha)

Ingredienten

1 à 2 teentje Knoflook

300 gr Rundergehakt

1 Ei

2 eetlepel Paneermeel

1,5 eetlepel Gehaktkruiden

8 bladerdeeg



Stap 1 Voorbereiding

Haal de bladerdeeg vellen uit de vriezer en haal ze los van elkaar om te ontdooien. Zet gelijk vast de oven op 200 graden, dat scheelt weer een paar minuten voordat je lekker kunt snacken.

Stap 2 Meng de ingredienten

Doe een half ei bij het gehakt (even loskloppen vooraf). Voeg daarna het paneermeel, de geperste knoflook en de gehaktkruiden toe. Meng het geheel tot een mooie bal en kneed het goed door elkaar.

Maak er 8 worsten van die de breedte hebben van een plakje bladerdeeg. 

Stap 3 Samenvoegen

Pak een plakje bladerdeeg en leg er een worst op. Vouw hem mooi dicht en druk goed aan met een vork. Strijk vooraf even met een natte vinger langs de rand zodat het mooi blijft plakken.

Snijd ieder groot saucijzenbroodjes in 3 stukken en bestrijk deze vervolgens met een kwastje met ei. 

Stap 4 Bakken

Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Probeer er gerust vast een. Zelf vind ik ze een beetje afgekoeld het lekkerst.

Smakelijk eten! 

4.7/5 - (3 stemmen)