Pulled Chicken van de Big Green Egg Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Pulled Chicken van de Big Green Egg

Bijgerecht 90 minuten 4 83 x favorieten
Pulled Chicken Big Green Egg

Kip, het is en blijft mijn favoriet. Inmiddels heb ik mijn Big Green Egg bijna een jaar en heb ik er 2 dingen nog niet op gemaakt waarvoor ik ‘m eigenlijk had gekocht: Tomahawk en Pulled Pork. Vandaag heb ik dus maar besloten te beginnen met het laatste, maar dan met Kip, Pulled Chicken dus eigenlijk. Alles met Pulled is lekker hip, dus daar doe ik dan maar mooi aan mee.

Ingredienten

3 kipfilet

6 eetlepel All Purpose Rub

4 eetlepel BBQ Saus


Benodigdheden

BBQ

Platesetter

RookhoutStap 1 Bereid de BBQ & Kip voor

Smeer je kipfilet in met de lekkerste Rub die je hiervoor hebt (zelf gebruik ik All Purpose Rub). Doe dit bij voorkeur de dag ervoor voor de beste smaakbeleving.

Bereid de BBQ voor om indirect te garen op +- 175 graden. Een paar graden meer of minder maakt niet uit, als het maar rond deze temperatuur zit. Vergeet ook niet om de rooksnippers vast te laten weken in een bakje met water. 

Stap 2 Rook / Gaar de kip

Gooi de rooksnippers in de kolen en Leg de kip nu op het rooster. Stop een kernthermometer in het dikste geheel te van de kip en stel een alarm in op 72 graden. 

Stap 3 De kip eraf halen

Zodra de kip 72 graden is dan mag deze van het rooster en kun je hem in een braadslede doen. Laat de kip een beetje afkoelen. Trek deze daarna met 2 vorken uit elkaar en doe hier 3 a 4 eetlepels BBQ saus bij. Roer dit lekker door elkaar en serveer de Pulled Chicken op een lekker broodje met koolsla. 

3.1/5 - (1006 stemmen)