Pastasalade met broccoli, mozzerella en spekjes Recept • BuikjeRond.nl
 

Pastasalade met broccoli, mozzerella en spekjes

Bijgerecht 20 min 4 personen 2 x favorieten
Pastasalade met broccoli, mozzerella en spekjes

Pastasalade met broccoli, mozzerella en spekjes. Een heerlijke pasta die je binnen 20 minuten (erbij) op tafel zet.

Ingredienten

250 gr Pasta (penne)

200 gr Broccoliroosjes

30 gr Pijnboompitten

2 Rode Paprika

100 gr Spekjes

3 eetlepel Olijfolie

2 Mozzarella (à 125gr per stuk)



Stap 1 Voorbereiding

Snijd de broccoli in roosjes en zorg ervoor dat je geroosterde paprika hebt.

Begin met een grote pan met kokend water. Kook hierin de pasta 11 minuten beetgaar, voeg na 6 minuten ook de broccoli toe. Zodra de 11 minuten voorbij zijn kun je de pasta en broccoli afgieten. Doe dit onder een koude kraan zodat de temperatuur gelijk daalt.

Laat het goed uitlekken in een vergiet en zet in de gootsteen.

Pak een koekenpan en rooster de pijnboompitjes. Doe deze in een apart bokje en doe de spekjes in de lege koekenpan. Zorg dat deze mooi droog gebakken zijn en laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje.

Snijd de mini mozzarella in door de helft en de geroosterde paprika in reepjes. 

Stap 2 Serveren

Zodra alles is afgekoeld en uitgelekt kun je alles in een grote kom doen, houd de mozzarella nog even apart. Doe de olijfolie door de ingrediënten en meng het goed door. Doe als laatste de mozzarella er doorheen en serveer in een grote kom met 2 lepels, zo kan iedereen opscheppen hoeveel ze willen (en misschien wel de spekjes eruit pikken ;-) ).

Smakelijk Eten!