Pasta Pesto Salade met Gerookte Kip Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Pasta Pesto Salade met Gerookte Kip

Bijgerecht 30 min + 12 min oventijd 2 porties 4 x favorieten
Pasta Pesto Salade met Gerookte Kip

Vandaag op het menu: een heerlijke pasta pesto met lekkere stukjes gerookte kip.

Ingredienten

125 gr Pasta

100 gr Gerookte Kipfilet

40 gr Rucola

6 Zongedroogde tomaatjes

4 eetlepel Groene Pesto

30 gr Pijnboompitten

4 eetlepel Olijfolie

1 Geroosterde Paprika



Stap 1 Voorbereiding

We starten met de voorbereiding zodat je het daadwerkelijk in elkaar zetten van de pasta last-minut kunt doen.

We starten met een pan met kokend water waarin we vast de pasta doen. Volg de aanwijzingen op de verpakking en kook de pasta gaar. Zodra deze gaar is giet je 'm af in een vergiet onder de koude kraan.

Rooster de pijnboonpitjes kort in een koekenpan en leg ze op een schaaltje.

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes of koop ze kant en klaar in reepjes natuurlijk.

We gebruiken enkele zongedroogde tomaatjes die we in kleine stukje snijden, ik houd ervan dat ze zeer fijn gesneden zijn, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Als volgende stap wassen we de rucola onder de koude kraan, zo is het eventuele laatste zand wat er nog op zit van de rucola.

Als allerlaatste stap snijden we de geroosterde paprika ook in kleine stukjes. Deze kun je in een pot kopen, of natuurlijk zelf bereiden op de BBQ. Snijd de paprika zo fijn mogelijk.

De voorbereidingen zitten er nu op, zorg dat alles is afgekoeld voor we het samen gaan voegen.

Stap 2 Samenvoegen / Bereiden

Als het moment daar is om alles samen te voegen pakken we alle ingrediënten en een grote kom.

Begin met een lege grote kom en doe hier de pasta en de pesto in. Meng het geheel goed door zodat de pesto goed verdeeld is. 

Zodra de pesto goed verdeel is kunnen we de tomaatjes, pijnboompitten en de kipfilet door de pasta mengen. Doe dit ook zorgvuldig en doe er een klein beetje zout en peper overheen.

Bespreken nu de salade met de olijfolie en voeg als laatste de rucola toe. Zelf houd ik ervan als die nog een beetje bite heeft, vandaar dat die er als laatste doorheen "moet".

Smakelijk Eten!

Beoordeel dit recepten