Krieltjes uit de oven met Rozemarijn & Tijm Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Krieltjes uit de oven met Rozemarijn & Tijm

Bijgerecht 10 min + 40 oventijd 2 personen 13 x favorieten
Krieltjes uit de oven met Rozemarijn & Tijm

Krieltjes uit de oven zijn erg lekker, door ze er wat langer in te laten staan kun je wat krokanter krijgen, en hou je meer van minder krokante aardappeltjes dan haal je ze er gewoon wat eerder uit. Ideaal!

Ingredienten

500 gr Krieltjes

3 teentje Knoflook

2 Takjes Rozemarijn

2 Takjes Tijm

3 eetlepel Olijfolie



Stap 1 Voorbereiding

Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

Snijd de krieltjes door 4'en en zorg dat je eindigt met ongeveer evengrote krieltjes. Sommige hoeven dus alleen door de helft. Doe de krieltjes in een ovenschaal en doe de olijfolie er overheen. Roer het goed door zodat ze zoveel mogelijk bedekt zijn met wat olijfolie. 

Haal de blaadjes van de rozemarijn en tijm en doe deze over de krieltjes. Doe er daarna 3 hele tenen knoflook bij (wel even uit het schilletje halen), persen hoeft niet. 

Stap 2 In de oven

Doe ze nu 35 à 40 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Zodra ze uit de oven zijn is het lekker om de knoflook te persen en goed te mengen door de aardappeltjes. Dan is het alweer tijd om te gaan eten!

Smakelijk Eten!

3.9/5 - (35 stemmen)