Kraamhapje - Confetti Filipinos Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Kraamhapje – Confetti Filipinos

Dessert / Toetje 10 minuten 16 koekjes 1 x favorieten
Kraam filipinos

Deze zag ik voorbij komen met witte Oreo’s, ik was bij de Action en zag toevallig deze witte Filipinos liggen. Voor mij voldeed dat ook prima en ging dus vol goede moed naar huis. Bij de supermarkt kocht ik witte chocolade en wat kleurstof. Bij de Sligro een bus vol spikkels (goede reden om wat softijsjes te halen deze zomer) en ik ging aan de slag, zou het mij ook lukken zoals ik het op de foto zag?

Ingredienten

1 Filipinos Wit

1 Kleurstof Roze / Blauw

1 Discodip

100 gr Witte Chocolade



Stap 1 Smelt de chocolade au bain marie

Smelt de witte chocolade au bain marie: zet een pan met water op het vuur tot het kookt. Zet hier een RVS schaal in en zorg dat deze niet in contact komt met het water (dus alleen de stoom). Breek de chocolade in stukjes smelt deze.

Voeg als laatste stap een beetje blauwe (of roze) kleurstof toe. Begin met een beetje, meer kan altijd nog, minder niet. 

Stap 2 Dip de Filipinos in de (blauwe) chocolade

Dip nu de Filipinos voor de helft in de chocolade en leg deze op een rekje. 

Stap 3 Strooi er nu spikkels overheen

Strooi de spikkels over de Filipinos en leg ze even in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Haal ze op tijd uit de koelkast voor je ze gaat serveren, anders blijven ze wat hard.

Smakelijk eten! 

Beoordeel dit recepten