Knak Snack met Kaas
Knak Snack, ik weet even niet zo goed hoe ik het anders moet noemen. Vandaag deel ik met jullie dit eenvoudige recept. Snack-knaks in croissantendeeg zullen enkele van jullie wel kennen, maar vandaag deel ik graag de aangepast versie met wat kleine verbeteringen voor een extra (zeer culinaire, ha-ha) smaakbeleving.
Ingredienten
1 blik party-croissants
1 blik party knakt
1 eetlepel ketchup
1 ei
50 gr kaas (geraspt)
Stap 1 Croissantdeeg uitrollen
Begin met het uitrollen en snijden van de "croissants" uit het deeg. Zelf rol ik hem eerst altijd helemaal uit en doe dan met een mes over de kartelrandjes snijden.
Verwarm gelijk de oven voor op 180/200 graden en haal de bakplaat er vast uit.
Stap 2 Druppel ketchup op iedere
Doe nu een druppen ketchup op het lange gedeelte van iedere stuk croissant-deeg. Let op dat je er niet teveel op doet, je hebt echt maar heel weinig nodig per knak-snack.
Stap 3 Oprollen
Doe nu het knakworstje tussen het deeg en rol hem op als een "croissantje". Leg ze daarna meteen op een bakplaat met bakpapier.
Stap 4 Bestreiken en bestrooien met kaas
Bestrijk nu iedere knak-snack met een kwastje met ei. Nadat je dat hebt gedaan is het tijd om de kaas over de snacks heen te strooien. Dit komt gelukkig niet heel precies.
Stap 5 Bak ze in 8 tot 10 minuten gaar
Bak de snacks nu in 8 tot 10 minuten gaar. Haal ze nadat ze gaar zijn uit de oven en laat ze nog even afkoelen. Eventuele stukjes kaas die vast zitten aan de snacks kun je eraf snijden (of lekker mee serveren).
Smakelijk eten!