Kipsalon uit de oven Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Kipsalon uit de oven

Hoofdgerecht 30 min 1 portie 18 x favorieten
Kapsalon uit de Oven

Dit is mijn versie van de kapsalon. Volledig uit de oven en met kipfilet i.p.v. döner.

Ingredienten

350 gr Oven Friet

300 gr Kipfilet

0,5 Komkommer

60 gr Kaas (Geraspt)

1 Tomaat

Knoflooksaus

Sambalsaus

Shoarma / Dönerkruiden


Benodigdheden

OvenschaalStap 1 Voorbereiding

We gaan beginnen met alles voorbereiden zodat je eventueel het gerecht in 30 minuten op tafel kunt hebben (waarvan 20 minuten oventijd). 

Om te starten snijden we de kipfilet in kleine blokjes of reepjes, probeer ze niet te groot te maken want dat eet uiteindelijk moeilijker. Bestrooi ze na het snijden met shoarma kruiden (pak hiervoor de verhoudingen die op de verpakking staan, dit kan soms verschillen). Laat het even intrekken in een bakje.

Pak de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Hetzelfde doen we met de tomaat. Probeer ze op een grote te snijden dat ze samen met wat frietjes, kip en sla nog wel op een vork passen. Dan kun je lekker alle smaken samen eten.

Verwarm zodra je klaar bent om te koken de oven op de temperatuur die de zak ovenfriet aangeeft.

Stap 2 Bereiding

Bak de friet in de oven volgens de beschrijving op de verpakking. Start 10 minuten voor het einde van de tijd in de oven met het bakken van de kip. Zorg dat deze goed gaar is, want hij gaat straks alleen nog even in de oven om de kaas te laten smelten.

Zodra alles klaar is kunnen we gaan beginnen met stapelen. Pak ongeveer de helft van de friet en doe deze in een ovenschaal. Stort daarna de kip erop (zorg dat er niet teveel vocht en olie mee komt) en doe daarna de andere helft van de friet eroverheen. Bestrooi het geheel nu met lekker veel kaas en schuif het nog even terug in de oven.

Stap 3 Garneren

Haal de ovenschaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Bestrooi het geheel met wat verse ijsbergsla en als laatste de tomatenblokjes en komkommer. Druppel wat knoflooksaus en sambalsaus over de kipsalon en je bent klaar om te eten! 

De ingrediënten zijn voor 1 grote portie.

Smakelijk Eten.

3.7/5 - (43 stemmen)