Kaasbroodjes met zachte kaasvulling Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Kaasbroodjes met zachte kaasvulling

Snack / Tussendoortje 60 min + 15 oventijd 8 kaasbroodjes 19 x favorieten
Kaasbroodjes

Iedereen kent ze wel, de bekende kaasbroodjes. Bladerdeeg met daarin een mengsel met kaas. Ze zijn heerlijk om zelf te maken en ook nog eens binnen 1 à 1,5 uur klaar.

Ingredienten

8 Plakjes Bladerdeeg

40 gr Boter

40 gr Bloem

200 ml Melk

0,5 theelepel Mosterd

150 gr Kaas (ik gebruikte Jong Belegen)

1 Ei

1 Handje geraspte kaas voor bovenop



Stap 1 (Kaas)vulling maken

Pak een steelpannetje en smelt hierin de boter, zorg ervoor dat deze niet verbrand. Mocht hij toch te bruin worden dan kun je beter even nieuwe boter pakken. Zodra de boter is gesmolten kun je de bloem er roerend doorheen doen. Blijf goed roeren en zorg dat de bloem gaar is. Dit duurt een paar minuutjes.

Zodra de bloem gaar is kun je beetje bij beetje de melk er doorheen roeren, doe dit in 3 stappen. Ga pas verder met het volgende deel als de andere melk volledig is opgenomen. 

Hierna is het taak om de kaas op te nemen in het beslagje. Snijd de kaas in kleine stukjes en laat deze smelten in het mengsel. Roer goed door. Voeg als laatste nog een theelepeltje mosterd toe. Zelf gebruik ik de fijne zonder pitjes.

Wanneer het mengsel klaar is leggen we het op een bakplaat met bakpapier erop. Zorg dat het laagje ongeveer 0,5 tot 1cm dik is. Laat het goed afkoelen en opstijven.

Stap 2 Kaasbroodjes maken

Nu is het tijd om de broodjes te gaan maken, een goed moment om de oven vast voor te verwarmen op 200°C. Snijd langwerpige plakken uit de kaas die iets minder lang zijn dan het bladerdeeg en ongeveer 1/4e breedte van het bladerdeeg.

Smeer de randen het bladerdeeg goed in met water en vouw hem mooi dicht aan alle kanten, gebruik hiervoor een vork. Klop het ei los en bestrijk de kaasbroodjes met een dun laagje ei. Snijd als laatste stap de kaasbroodjes in (niet helemaal door).

Stap 3 Afbakken (200°C)

Bak de broodjes eerst 10 minuten af op 200°C, draai de oven terug naar 180 °C en laat ze nog 5 minuten bakken. In totaal dus 15 minuten.

Smakelijk Eten!

4/5 - (350 stemmen)