Het lekkerste stoofvlees
Frietjes en stoofvlees, misschien wel één van ‘s werelds beste combinaties. Pas goed op je vingers, want met dit stoofvlees is de kans groot dat je ze erbij opeet!
Ingredienten
600 gr Stoofvlees (ik kies voor Sukade)
1 mespunt gemalen kruidnagel
3 Laurierbladen
2 grote uien
500 ml runderbouillon
3 plakken ontbijtkoek
2 eetlepel olijfolie
2 theelepel Maizena
1 eetlepel Ketjap Asin (zout)
1 eetlepel Madeira
0,5 eetlepel worchestershiresaus
Benodigdheden
Braadpan
Stap 1 Voorbereiding
Snijd de sukade lappen in blokjes van 2 bij 2 centimeter, dit komt niet heel precies, dus als je een stukje groter of kleiner hebt dan komt het ook helemaal goed!
Snijd daarna de uien in halve uienringen en het snijwerk is gelukkig weer gedaan!
Stap 2 Bereiding
Pak een lekker grote robuuste braadpan en doe hier wat olijfolie in. Gooi er hierna de sukadeblokjes bij en braad ze rondom mooi bruin. Voeg hierna de uien toe en braad ze tot ze een beetje glazig zijn.
Voeg hierna het bouillon, de laurier blaadjes en het kruidnagelpoeder toe. Meng het mooi door en zorg dat het kookt.
Zodra het kookt leg je de ontbijtkoek bovenop en laat je het zo 3 a 4 uur lekker stoven. Tussendoor moet je nog even roeren (en proeven uiteraard). Ik vind hem zelf het lekkerste al hij echt mooi uit elkaar is gevallen. Mocht je van een wat stevigere structuur houden dan kun je hem eventueel eerder van het vuur halen.
Stap 3 Op smaak brengen
Nadat het klaar is gaan we het geheel op smaak brengen met de Ketjap Asin (zout), worchestershiresaus en de madeira. De verhoudingen die ik gebruik zijn aan het recept toegevoegd:
- 1/2 eetlepel worchestershiresaus
- 1 eetlepel Ketjap Asin
- 1 eetlepel madeira
Als laatste voegen we nog de 2tl's maizena toe voor een mooie binding en het lekkere stoofvlees is klaar! Zelf eet ik hem het liefst met "schepfrietjes". Dat zijn frietjes in de vorm van een V waarmee je lekker kunt "scheppen".
Smakelijk Eten!