Gepofte Paprika Caveman Style! Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Gepofte Paprika Caveman Style!

Bijgerecht 15 minuten 2 paprika's 1 x favorieten
Gepofte Paprika Caveman Style

Zit ik hier te kijken naar 2 verbrandden paprika’s? Het antwoord daarop is ja én nee. Ja, ze zijn verbrand. Nee, we gaan die zwarte schil niet opeten!

Ingredienten

Paprika's

2 Paprika’s


Benodigdheden

BBQStap 1 Verwarm de BBQ

We beginnen met het aansteken van de BBQ. Zorg ervoor dat de kolen mooi gloeien en dat de BBQ een temperatuur heeft van rond de 200  graden, is hij wat lager of wat hoger? Geen probleem! 

Stap 2 Paprika's roosteren

Nu komt het leukste en misschien meest spannende deel. Leg de paprika's direct op de kolen, dat noemen we in de BBQ wereld Caveman-style. Stoer toch? Doe zodra je een deksel op de BBQ hebt deze er weer op en keer de paprika's om de 5 minuten tot alle kanten zwart zijn. Wat rode stukjes is ook geen probleem! Pak hiervoor wel een tang, want anders verbrand je waarschijnlijk je vingers ;-) 

Stap 3 Ontvellen

Als alle kanten mooi zwart zijn leg je ze op een bordje en zet je de keukenkraan aan op de koude stand. Leg er een zeefje onder of doe de korfplug over de afvoer om de vellen op te vangen. Pulk de vellen eraf onder de koude kraan, je zult zien dat dit heel makkelijk gaat. Breek de paprika open door het topje af te breken en spoel alle pitjes er goed uit. LET OP: aan de binnenkant van de paprika zit warm vocht, houd hier rekening mee en probeer eerst even wat koud water door het gaatje te spoelen zodat het wat afkoelt.

Zodra de pitjes eruit zijn en de zwarte vellen eraf kun je ze in olijfolie leggen, of meteen in reepjes snijden voor op tafel. 

Enkele leuke tips om ze te bewaren zijn in een luchtdicht bakje met olijfolie en bijvoorbeeld knoflook, dat zorgt na enkele dagen voor nog meer smaak! 

Pas goed op je vingers bij het grillen en het snijden! 

Smakelijk Eten!

Beoordeel dit recepten