Gamba al Ajillo
Gamba al ajillo, naast de gehaktballetjes in tomatensaus toch wel mijn favoriet onder de Tapas. Tijdens date-night is het wel belangrijk dat je ze beide eet, anders knapt de ander sowieso op je af met al die knoflook 😉
Ingredienten
1000-1250 gr Gamba's
4 teentje Knoflook
1 theelepel Peterselie
5 eetlepel Olijfolie
Stap 1 Snijd de ingredienten
Stap 1 is om de rode peper in mooie ringetjes te snijden. Als je niet van pittig houdt kun je de zaadlijst er eventueel uit snijden. Snijd daarna de knoflook in plakjes.
Stap 2 Bereiding
Doe nu 5 eetlepels olie in een pan, laat de olie niet te heet worden omdat dan de knoflook verband. Doe je knoflook en rode peper in de pan en laat het even lekker intrekken. Doe als laatst de gamba's erbij in de pan en bak ze tot deze gaar zijn.
Garneer de gamba's met een beetje peterselie in een mooi tapasbakje.
Smakelijk eten.