Chocolademouse van Tony’s Chocelony’s
Als we hemel in 2 dingen zouden mogen samenvatten zou dat wat mij betreft zijn: 1. Tony’s Chocelony’s Karamel-Zeezout & 2. Chocolademouse. Een leuke uitdaging om deze 2 samen te voegen in 1 mouse.
Ingredienten
3 Ei
100 gr Suiker
1 Tony chocolonely karamel zeezout
250 gr Slagroom (liefst 40% vet)
Stap 1 Smelt de chocolade
Haal 1 stukje chocolade van de reep en smelt de rest van de Tony's Chocelony's au bain marie in een RVS kom (zet de RVS kom op een pan met kokend water). Roer dit goed door en laat het helemaal smelten.
Stap 2 Klopt de eiwit met suiker
Klop ondertussen de slagroom en eiwitten ook au bain marie. Zodra de suiker volledig is opgelost in het eiwit haal je de kom van de pan met kokend water af en klop je door tot het mengsel mooi luchtig en opgeklopt is.
Stap 3 Klop de slagroon
Klop de slagroom tot een mooie stevige luchtige slagroom.
Stap 4 Samenvoegen
Zorg dat de chocolade en het ei-witmengsel zoveel mogelijk is afgekoeld en SPATEL dit door de slagroom (let op, niet kloppen met een mixer). In mijn voorbeeld heb ik de chocolade en het eiwit heelaas onvoldoende laten afkoelen waardoor het een beetje een slap mengsel is geworden en niet mooi is opgestijfd. (de smaak was wel goed).
Stap 5 Opstijven
Laat het nu minimaal 4 uur mooi opstijven in de koelkast. Eventueel kun je het vooraf al in kopjes doen.
Schaaf met een kaasschaaf nog wat chocolade snippers eroverheen!
Smakelijk Eten!