Carpaccio Salade 2.0
Dit keer hebben we carpaccio salade met een twist. Eigenlijk had het ook een biefstuk salade kunnen heten natuurlijk, maar carpaccio klinkt hipper.
Ingredienten
300 gr Biefstuk (2 stuks)
1 scheutje Pijnboompitten
80 gr Rucola
80 gr Spekreepjes
20 gr Parmezaanse kaas
2 eetlepel Truffel Mayonaise
Zout & Peper
Stap 1 Voorbereiding
We starten met het in blokjes snijden van de biefstuk, zorg voor blokjes die ongeveer even groot zijn. Zo voorkom je dat je doorgebakken en mooie medium-rare blokjes hebt. Doe er ondertussen vast wat peper en zout overheen.
Rooster ook vast vooraf de pijnboompitten, dat scheelt weer werk tijdens het in elkaar zetten. Bak ondertussen ook vast de spekjes lekker door en laat beide even afkoelen.
Pak daarna een kom en doe hierin de rucola, pijnboompitten en spekjes.
Stap 2 Bak de biefstukpuntjes
Bak ondertussen de biefstukpuntjes zoals jij ze graag eet.
Stap 3 Mengen maar
Doe de biefstukpuntjes in de kom en verdeel de salade over de 2 borden. Bestrooi deze daarna met parmezaans kaas en maak met een spuitzak mooie strepen met de truffelmayonaise.