Broodje Hete Kip

Mijn favoriet op een terras: broodje hete kip. Helaas is in de horeca een broodje kip een ander woord voor “kip met chilisaus”. Dat kon beter, na lang speuren op het web ben ik tot het (voor mij) perfecte recept voor hete kip gekomen.
Ingredienten
150 gr kipfilet
2 eetlepel Ketchup
3 eetlepel Ketjap
2 theelepel Suiker
1 theelepel Sambal
1 teentje Knoflook
Stap 1 Snijd de kipfilet in blokjes / reepjes
Snijd de kipfilet in blokjes of in reepjes. Probeer zoveel mogelijk dezelfde dikte aan te houden i.v.m. de garing. Of koop gewoon reepjes, net als ik vandaag.
Stap 2 Bak de kip gaar
Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin kort de knoflook. Voeg na een minuutje de kip toe en bak deze gaar (en lichtbruin).
Stap 3 Let's make it hot in here
Voeg nu de ketchup, ketjap, suiker en sambal toe. Het gaat nu heerlijk ruiken. Laat het geheel enkele minuten pruttelen en schep het op je lekkerste broodje wat je hebt. Mijn keuze viel vandaag op een Tarwe Bartje (van Bakker Bart). Naar smaak kun je eventueel nog meer sambal toevoegen.
Smakelijk eten!