Brabantse Worstenbroodjes Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Brabantse Worstenbroodjes

2 uur + 18 oventijd 30 worstenbroodjes 22 x favorieten

Als rasechte Brabander eet je natuurlijk iedere week worstenbroodjes. Nouja, dat is misschien wat overdreven, maar ik eet ze wel heel graag! Ik wilde ze al een tijdje zelf eens maken, dus dat heb ik eens gedaan! Onderstaand vind je het recept om het thuis ook eens te proberen!

Ingredienten

Worstjes

750 gr Half-om-half Gehakt

2 Eieren

75 gr Paneermeel

Zout & Peper

Deeg

200 gr Melk

500 gr bloem

25 gr Verse Gist

10 gr Basterdsuiker

125 gr Boter

9 gr ZoutStap 1 Worstjes

Meng alle ingrediënten voor het worstje samen in een grote kom. Zodra alles gemengd is kun je er worstjes van maken, gebruik hiervoor 30 gram gehakt. Zet ze hierna in de koelkast zodat ze iets steviger gaan worden. Dat vind ik zelf makkelijker met het maken van de worstenbroodjes.

Stap 2 Deeg

Verwarm de melk tot 20 graden en meng daarna alle ingrediënten, behalve het zout, van het deeg met de hand of een keukenrobot. Voeg na 2 minuutjes het zout tegen. Door dit later te doen voorkom je dat het direct met het gist in aanraking komt en het gist zijn werking verliest. 

Meng of kneed het tot een soepel deeg. Als je er een stukje uithaalt moet je er een "vliesje" van kunnen trekken. 

Maak van het deeg bolletjes van 30 gram en bol deze mooi op. Laat ze hierna onder een vochtige theedoek 30 minuten rusten.

Stap 3 Worstenbroodjes vormen

Het is nu tijd om daadwerkelijk de worstenbroodjes samen te gaan voegen! Rol de bolletjes uit naar een ovaaltje en doe de worst erin. Vouw deze mooi dicht en leg hem op een plaat met de naad naar onder. Zorg wel ervoor dat hij goed dicht is.

Laat ze nog eens 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm na 45 minuten de oven voor op 220 graden. 

Stap 4 Afbakken

Klop nu een eitje los en smeer de worstenbroodjes in met het ei-mengsel. Dit zorgt ervoor dat ze een mooie gouden kleur krijgen. Bak daarna de worstenbroodjes ongeveer 18 minuten af tot ze gaar zijn. 

4.4/5 - (172 stemmen)