Bountyballen / Kokos balletjes
Dit recept kreeg ik van mijn vrouw in haar gezonde periode (je kent ze vast allemaal wel) 😉
Ingredienten
50 gr Walnoten
35 gr Cashewnoten (ongezouten)
10 gr Cacaopoeder
Zout
20 gr Kokosrasp
Benodigdheden
Blender
Staafmixer
Stap 1 Voorbereiding
Doe de cashew- en walnoten in een blender (of met een staafmixer) en maak ze heel fijn. Meng dit met het cacaopoeder en een snufje zout. Roer vervolgens goed door tot je een egale kleur hebt.
Haal de pitten uit de dadels en leg ze even een kwartiertje in het water om wat zachter te worden. Zodra ze wat zachter zijn geworden maak je ze fijn in de blender of met een staafmixer.Â
Meng de dadelpap met de notenmix en kneed het geheel goed door. Maak vervolgens balletjes van +- 2 a 3cm.
Doe de kokospoeder in een diep bord en rol de balletjes hier één voor één doorheen.
Stap 2 Vriezer
Doe de balletjes vervolgens minstens één uur in de vriezer. Langer mag natuurlijk ook. In de vriezer zijn ze minstens een half jaar houdbaar.Â