Aspergesoep Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Aspergesoep

Soep 1,5 uur 4 personen 3 x favorieten
Aspergesoep Recept

Aspergesoep, mijn favoriet zodra het seizoen weer is begonnen. Het aspergeseizoen is op volle toeren en de rijen bij de aspergeboeren lijken langer dan ooit. Vandaag neem ik jullie mee in een lesje aspergesoep maken, het is verassend eenvoudig te maken en is ook nog eens best snel klaar!

Ingredienten

500 gr Asperges (wit, ongesneden)

2 Sjalotjes

75 gr Boter

75 gr Bloem

1 Groentebouillonblokje

125 ml Room

Zout & Peper

Peterselie

Bieslook (fijngehakt)


Benodigdheden

Staafmixer

Zeef



Stap 1

Begin met het schillen van de asperges, of gebruik de schillen van het "afval" van je asperges die je op een andere manier hebt bereid. Snijd na het schillen de harde kontjes van de asperges en de kopjes. De kopjes leggen we even aan de kant (indien je ze hebt) en doen we op het einde erbij in de soep.

Snijd de rest van de asperge in stukjes van ongeveer 4CM, dit komt niet zo heel spits.

Stap 2

Breng 1,5 liter water aan de koek en doe er een beetje zout bij. Doe de stukjes (dus niet de schillen en de kontjes, zeker niet de kopjes!) in het water en laat deze +- 5 minuten koken. Laat ze nog even 10 minuten met het vuur uit nagaren en schep de asperges uit het water.

Zet het vuur weer aan en doe nu de schillen met kontjes in de pan. Laat het een uurtje smaak afgeven in de pan die je net niet laat koken.

Stap 3

Zodra het uur is verstreken koken we de aspergekopjes kort in een ander pannetje. Doe dit 4 minuutjes. 

Stap 4

Giet de "bouillon" door een zeef of vergiet en gooi de schillen en kontjes erna in de prullenbak. Giet de bouillon in een kom of maatbeker en maak de pan schoon.

Stap 5

Snipper de sjalotjes.

Laat de boter smelten zonder dat deze te bruin wordt en fruit een sjalotje in enkele minuten glazig. Voeg hierna de bloem roerend toe en laat deze roerend gaar worden in +- 3 minuten.

Stap 6

Doe een liter van de bouillon bij het bloem-mengsel en roer het langzaam tot een glad geheel. Voeg het bouillonblokje en de stukjes asperge toe en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. 

Stap 7

Pureer nu het geheel door met de staafmixer en zorg dat de grove stukken ook verdwenen zijn. 

Stap 8

Voeg als laatste de kopjes en de room toe en laat het koken. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe. Mocht die op zijn dan kun je kiezen voor water.

Stap 9

Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer deze in de kom met wat peterselie en bieslook. 

Smakelijk Eten!

Beoordeel dit recepten