Appel-Kaneel Cake
Het heeft een reden dat ze graag appeltaart in de oven zetten als ze een huis proberen te verkopen, de geur van appel en kaneel is misschien wel één van de beste geuren ter wereld. Vandaag gaan we ‘r geen taart van maken (dat moet ik nog steeds oefenen om genoeg deeg over te houden 😉 ). Maar maken we een heerlijke cake!
Een kleine tip wanneer je cake gaat bakken: laat hem eerst even afkoelen, dan proef je net wat minder ei.
Succes met bakken !
Ingredienten
200 gr Zelfrijzend Bakmeel
200 gr Boter
7 gr Vanille suiker
175 gr Suiker
2 theelepel Kaneelpoeder
6 eetlepel Grove Kaneelsuiker
4 Eieren
2 Appels (Jonagold of Goudrenet)
2 theelepel Kaneelpoeder
Snufje zout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de boter, suiker, zout en vanillesuiker in een kom en meng dit met een keukenmachine of mixer tot een mooi glad mengsel. Voeg hierna de eieren één voor één toe. Ga pas verder met het volgende ei als het vorige ei volledig is opgenomen door het mengsel.
Doe daarna hetzelfde met het zelfrijzend bakmeel en voeg dit beetje bij beetje toe. Ga ook hiermee pas verder als het eerdere zelfrijzende bakmeel helemaal is opgenomen.
Als het mixen klaar is kun je verder met een spatel of lepel. Voeg de kaneelpoeder en ongeveer 2/3e van de kaneelsuiker toe en spatel dit door het mengsel tot het kaneelpoeder goed is opgenomen.
Stap 2
Snijd daarna de appel in kleine blokjes en haal deze door het bloem. Dit voorkomt dat het appel volledig naar de bodem zakken in het beslag.
Spatel nu ongeveer driekwart van de appel door het beslag en spatel het goed door.
Doe het geheel in een ingevet cakeblik (eventueel nog even wat bloem in strooien) en doe hier tot slot de rest van het appelmengsel en de kaneelsuiker op. Verdeel dit goed tijdens het uitstrooien, als het in het beslag zit wordt het moeilijker.
Bak nu de cake ongeveer 60 minuten op 175 graden!
Smakelijk Eten!