Ambachtelijke Oma's Gehaktbal Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Ambachtelijke Oma’s Gehaktbal

Bijgerecht 20 + 45 min in de pan 6 ballen 36 x favorieten
De lekkerste Ambachtelijke Gehaktbal

Niks gaat boven het eten van een lekker (broodje) gehaktbal. Vandaag neem ik je even mee terug in de tijd en waan je jezelf weer even in grootmoeders keuken met deze heerlijke ballen..

Ingredienten

400 gr Rundergehakt

1 eetlepel Grove mosterd

1 eetlepel Fijne mosterd

0,5 theelepel Zout

1 theelepel Cayenne Peper

80 gr Paneermeel

1 Pot Vlees Fond (Rund)

1 Flinke klont Roomboter (ongezouten)

1 EI



Stap 1 Meng alle ingredienten

Meng het gehakt, de mosterd, paneermeel, cayennepeper, zout en ei door elkaar en kneed het geheel goed door. Zorg ervoor dat het beslag zo egaal mogelijk is en vorm hiervan 6 lekkere ballen.

Tip: Draaide ballen met natte handen, dan vallen ze wat minder snel uit elkaar in de pan! 

Stap 2 Bak de ballen

Doe nu een flinke klont roomboter in de pan en laat deze goed smelten, zorg ervoor dat deze niet verbrand. Leg daarna de ballen voorzichtig één voor één in de pan en braad deze rondom mooi bruin.

Giet als laatste stap het vlees fond in de pan en laat het langzaam 40 a 45 minuten garen in de pan. Het beste resultaat krijg je in een braadpan.

Smakelijk Eten!

4.1/5 - (111 stemmen)