Ambachtelijke Appelflappen Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Ambachtelijke Appelflappen

Bakken / Gebak 15 min + 15 oventijd 4 appelflappen 2 x favorieten
Ambachtelijke Appelflappen

Appel, bladerdeeg, suiker en kaneel. Wat kan er eigenlijk mis gaan? Niet zoveel, bak je met me mee?

Ingredienten

1 Appel (Jonagold)

1 Ei

4 Bladerdeeg (Roomboter)

1 eetlepel Kristalsuiker

1 theelepel Kaneel

Kaneelsuiker (voor bovenop)



Stap 1 Snijd de appel in blokjes

Haal eerst 4 vellen bladerdeeg uit de vriezer, zo hebben ze even de tijd een beetje te ontdooien en scheuren ze niet als we ze gaan vouwen. Verwarm ook even de oven vast voor op 210 graden.

Schil nu de appel en snijd hem in 4 stukken. Snijd van die 4 stukken weer kleine blokjes, maak ze niet groot, dan past er minder in de appelflap.

Stap 2 Meng de appel met suiker en kaneel

Strooi 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel bij de appel. Meng dit goed door en proef er gerust eentje, eventueel kun je naar smaak meer kaneel of suiker toevoegen. 

Stap 3 Flappen maken

Doe nu 1 lepel appelmengsel op het bladerdeeg en vouw deze naar een driehoek. Druk de open randen goed aan met een vork.

Klop een ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Strooi er als laatste wat kaneelsuiker op, dat vind ik zelf het lekkerste. Ruwe suiker is wat lekkerder dan fijn suiker, maar is niet altijd goed verkrijgbaar. Het loont zeker om even te zoeken naar wat grover suiker en dit bovenop te strooien! 

Stap 4 Bakken maar!

Doe een vel bakpapier op de bakplaat en leg de appelflappen erop. Bak deze in 15 minuten gaar in de oven van 210 graden.

Haal ze na 15 minuten uit de oven en laat ze even een beetje afkoelen. Eet ze op als ze nog een beetje warm zijn, dat is het lekkerste.

Smakelijk Eten!

Beoordeel dit recepten