Paas(Eitjes) Fudge
Speciaal om deze paasdagen door te komen een leuk en simpel bakrecept.
Ingredienten
200 gr Melkchocolade
200 gr Pure chocolade
65 gr Roomboter (ongezouten)
150 gr Dragee-eitjes
Snufje Zout
397 gr Gecondenseerde Melk (1 blik)
Stap 1 Bereiding
Pak een pan met kokend water en zet daar een RVS kom op om de chocolade au bain-marie te smelten.
Voeg zodra de chocolade is gesmolten de boter toe in de kom en meng het goed door.
zodra de boter helemaal is gesmolten voegen we als laatste stap de gecondenseerde melk toe in de kom. Roer alles goed door tot een mooi glad mengsel. Als laatste een snufje zout en de kom mag van het vuur.
Stap 2 Voeg de dragee-eitjes toe
Voeg ongeveer 2/3e van de eitjes toe in het mengsel en roer voor de laatste keer door.
Vet een ovenschaal van ongeveer 20x20cm in met een wat boter en stort het mengsel erin.
Duw de laatste eitjes erin en je bent bijna klaar
Stap 3 Opstijven
Laat het mengsel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zelf heb ik het 3 uur laten opstijven.
Smakelijk Eten!