Zelfgemaakte Satésaus
Zelfgemaakte satésaus moeilijk om te maken? Welnee joh, binnen een kwartier ben je ermee klaar. Lekker bij ons recept voor kipsaté.
Let op: Deze zelfgemaakte satésaus is heel pittig, wil je ‘m iets minder pittig? Houd het dan bij 2 theelepeltjes sambal 😉
Zelf hebben wij in de familie regelmatig discussie of het nu satésaus is of pindasaus. Zelf heeft mijn voorkeur als (rasechte) Brabander toch satésaus (en Friet i.p.v. patat). Het lijkt me erg leuk als jij een reactie achterlaat met wat jouw voorkeur heeft qua benaming en waar je vandaan komt. Een klein onderzoekje.
Leuk feitje: Wikipedia vindt het Pindasaus.
Ingredienten
75 ml Water
6 eetlepel Ketjap
2 theelepel Sambal (in het voorbeeld 4)
4 eetlepel Kokosmelk
1 Teentje knoflook
Benodigdheden
Knoflookpers
Stap 1 Lekker eenvoudige zelfgemaakte satésaus
Doe alles in de pan, zorg ervoor dat de pan niet al te heet is en het gaat sissen:
- Water
- Ketjap
- Pindakaas
- Kokosmelk
- Knoflook (even persen met een knoflookpers)
Roer het goed door op een laag vuurtje en je zult zien dat de saus steeds egaler wordt. Op het einde dikt hij vrij snel in.
Stap 2 Voeg de knoflook en sambal toe
Voeg als laatste de sambal in stapjes toe en proef tussendoor of hij voldoet aan de persoonlijke wens qua pittigheid.
Smakelijk eten!