Yakatori Spiesjes Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Yakatori Spiesjes

30 minuten 12 kleine spiesen 1 x favorieten
Yakatori Spiesjes

Yakatori Spiesjes, mijn Guilty pleasure bij de sushi tent. Ik bestel ze vaak als eerste en als laatste om af te sluiten. Het enige nadeel is dat ze in de sushi tent vaak lang op zich laten wachten. Met de Corona-crisis mis is ze enorm en ben ik ze dus thuis gaan maken. Eigenlijk net zo lekker en 100% vers!

Ingredienten

500 gr Kippendijen (filet)

150 ml Mirin

150 ml Sojasaus

1cm Gember

2 teentje Knoflook

1 Sjalotje

2 eetlepel Gula djawa (siroop)

2 eetlepel aardappelzetmeel


Benodigdheden

BBQ

Satéprikkers



Stap 1 Laksaus

Begin het met weken van de satéprikkers. Pak er genoeg en leg ze onder water in een bakje. Zo voorkom je dat ze meteen verbranden op de grill.

Yakatori spiesjes zijn eigenlijk spiesjes die zonder marinade op de grill gaan en vanuit daar steeds afgelakt worden met een laksaus. Dit keer is het dus Yakatori saus. 

Snijd de gember en knoflook in plakjes. Kneus ondertussen de stengel Sereh. De sjalot mag in kleine blokjes gehakt worden, eventueel kun je hier de keukenmachine voor gebruiken.

Pak een pannetje en breng hier de mirin, sojasaus en gula Djawa siroop aan de kook. Zodra het kookt kunnen we het sjalotje, verse gember, sereh en knoflook toevoegen. Als laatste voegen we ook nog de siroop toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje ongeveer een kwartiertje trekken.

Zodra de saus klaar is kunnen we het geheel zeven en binden met wat aardappelzetmeel. Los de aardappelzetmeel eerst op in een klein beetje water, anders krijg je klontjes. 

Stap 2 Bereiding

Snijd de kippendijen in kleine stukjes en rijg ze aan een spiesjes. Bereid ondertussen je grill voor om direct te grillen. Ze hebben maar kort nodig. Zelf gebruik ik voor mijn spiesjes graag de Joy Stove. 

Leg de spiesjes op de grill wacht een half minuutje. Ga ze dan lekker insmeren met de laksaus. Zelf zorg ik ervoor dat ik de helft van de saus apart hou voor bij het serveren. Die is dan zeker niet via de kwast in aanraking gekomen met de rauwe kip.

Keer ze regelmatig om en smeer ze telkens weer in met onze laksaus. 

Serveren op een bordje met wat "verse" laksaus uit het andere bakje.

Smakelijk Eten!

5/5 - (4 stemmen)