Wentelteefjes van Suikerbrood Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Wentelteefjes van Suikerbrood

Ontbijt 15 minuutjes 6 wentelteefjes 4 x favorieten
Wentelteefje van Suikerbrood

Wentelteefjes, naast dat het een van de lekkerste ontbijtgerechten ter wereld is, biedt het ook veel voer (ha-ha) voor discussie! Waar komt dat woord toch vandaan?

Er zijn diverse verklaringen voor de naam, één daarvan is “wentel het-even”, draai het om. Dat kan natuurlijk snel verkeerd verstaan worden. Zeker in combinatie met een borrel op de vroege ochtend veel reden tot vertier en een leuke naam is geboren.

Er is ook nog een andere historische verklaring, er zijn diverse bronnen die vermelden dat teef vroeger een gebaksvorm was, omdat je hem moet wentelen zou de naam dus ook die oorsprong kunnen hebben. Zeker weten doen we het allemaal niet, dus maak de keuze uit jouw voorkeur en ga lekker bakken.

Ingredienten

175 ml Melk

2 Eieren

0,75 theelepel Kaneelpoeder

Kaneelsuiker

Suikerbrood



Stap 1 Meng de melk, ei en kaneel

Meng de 175ML melk met de 2 eieren in een diep bord en klop het geheel goed los met een vork. Zorg dat alle eigeel is opgenomen door de melk.

Meng de kaneel door het mengsel en klop er nog een keer met de vork doorheen.

Laat het even een paar minuten staan 

Stap 2 Snijd het suikerbrood

Zet vast een pan op middelhoog vuur en leg hier een klont roomboter in.

Snijd nu 6 plakken suikerbrood van ongeveer 2 CM dik af. Leg deze nu één voor één in het diepe bord. Laat deze 30 tot 60 seconden liggen in het bord en draai deze dan om. Laat het nu nog een keer 30 tot 60 seconden intrekken. 

Stap 3 Bak ze bruin

Leg deze voorzichtig in de pan en bak hem bruin. Draai hem hierna om en bak ook de andere kant bruin. 

Doe wat nieuwe boter in de pan en ga door met de volgende plak suikerbrood. Herhaal dit tot je ze allemaal gebakken hebt.

Serveer het met wat kaneelsuiker en een bak vol liefde en je krijgt er gegarandeerd een glimlach voor terug! 

Smakelijk Eten!

3/5 - (5 stemmen)