Slagroom Soesjes Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Slagroom Soesjes

Bakken / Gebak 30 min + 20 oventijd ongeveer 24 soesjes 46 x favorieten
Slagroom Soesjes

O-M-G. Als je aan mensen die mij kennen vraagt wat mijn favoriet is qua eten zullen ze (hopelijk) unaniem slagroom zeggen. Het is zelfs zo erg, dat ik soms als kado een bus slagroom krijg. Echt een straf 😉

Het zal je dus niks verbazen dat je me voor slagroomsoesjes kunt wakker maken! Vandaag neem ik je mee in de wereld van het maken van slagroomsoesjes. Het lijkt heel moeilijk doordat sommige stappen wel veel handelingen nodig hebben, maar laat je niet afschrikken!

Ingredienten

100 gr Water

100 gr Melk

100 gr Roomboter

100 gr Bloem

4 Eieren

Vulling

250 ml Slagroom

40 gr KristalsuikerStap 1 Voorbereiding

Doe vast de melk, boter en water in een steelpannetje en zet deze vast op het fornuis klaar. Het vuur hoeft nog niet aan, maar het kan maar vast klaar staan. Pak nu een bakje en doe daar 100 gram bloem in en leg de eieren vast klaar.

Verwarm de oven voor op 210 graden en we zijn klaar om het deeg te gaan maken.

Stap 2 Soezendeeg bereiden

Zet het pannetje op een laag pitje en laat het langzaam koken. Blijf goed roeren zodat het niet aanbrand. 

Zodra het kookt zet je het vuur uit en strooi je de bloem er tijdens het roeren doorheen. Roer het goed door en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Het is daar voor belangrijk dat het vuur nog uit staat(!).

Zodra het bloem helemaal is opgenomen kun je het vuur weer op een laag pitje aanzetten en blijf je goed roeren tot het "gaar" is. Het is lastig uitleggen wanneer dat precies is. Maar zodra je 2 a 3 minuutjes blijft roeren gaat het goed komen! Je hebt nu een beetje een soort "deegbal". Dikker dan pannenkoeken en cakebeslag. 

Haal het deeg hierna van het vuur en spatel de eieren er doorheen. Doe dit ei voor ei en zorg ervoor dat het ei ervoor volledig is opgenomen. Deze stap kost spierballen! 

Pak nu een spuitzak en doe het mengsel in de spuitzak. Doe wat bakpapier op een bakplaat en maak hier mooie ronde toefjes op. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen, ze gaan nog souffleren in de oven. De grote van de toefjes houdt ik ongeveer 2 a 3 CM aan. Qua gewicht zouden ze 20 gram moeten zijn ongeveer. Eventueel kun je de eerste even wegen en daarna die zoveel mogelijk namaken. We zitten niet in een restaurant, dus als er een klein verschil in zit dan komt het ook goed, ze smaken net zo lekker ;-) 

Nadat ze klaar zijn kunnen we ze 15 a 20 minuten in de oven bakken (210 graden)

Stap 3 Vulling

Voor de vulling gaan we 250 ml slagroom opkloppen waar we 40 gram suiker bij doen. Klop het op tot het een mooie dikte heeft bereikt. In de koelkast wordt het nog iets dikker, maar zorg dat het meteen dik genoeg is. Je moet de randjes van de mixer kunnen zien als je de mixer uit de slagroom haalt (een soort van golfjes).

Maak de spuitzak schoon en doe hier de slagroom in. Zorg ervoor dat de soezen zijn afgekoeld voor je door gaat naar de volgende stap.

Stap 4 Soezen vullen

Prik met het puntje van de spuitzak een gaatje in de soes (of doe dit met een mesje) en spuit deze vol met slagroom. Zorg ervoor dat ze goed gevuld zijn en de lucht eruit is. Proef er gerust een tussendoor.

Leg ze nu nog even in de koelkast om wat op te stijven.

Bestuif ze met poedersuiker voor je ze serveert.

Smakelijk Eten!

4.7/5 - (347 stemmen)