Romige Paprikasoep Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Romige Paprikasoep

Soep 30 min 4 personen 13 x favorieten
Paprikasoep Recept

Paprikasoep is misschien wel de mooiste soep van allemaal, een mooie felle oranje kleur die je tegemoet komt uit de kom. Een feest voor het oog en de mond 😉 Daarnaast is de soep ook nog eens binnen 30 minuten klaar!

Ingredienten

1 UI

2 teentje knoflook

1 winterpeen / grote wortel

2 tomaten

3 theelepel Paprikapoeder

1 Bouillonblokje (groente)

2 Paprika's (rood)

1 Geroosterde Rode Paprika (potje van 465 gr)

150 ml Kookroom

650 ml Water


Benodigdheden

StaafmixerStap 1 Snijd alle ingredienten

Snijd de paprika in mooie 4 stukken, verwijder hierna de zaadlijsten. Snijd hierna de tomaten in 4 stukken en verwijder met de hand de zaadjes en pulp. 

Snijd hierna de uien in ringen en de knoflook ook in fijne blokjes. De wortel mag gesneden worden in plakjes of in andere vormpjes, uiteindelijk gaat de staafmixer er toch doorheen.

Stap 2 Bereiding

Pak een grote pan en doe hier een scheutje olijfolie in. Voeg daarna de uien en knoflook toe en bak de uien glazig. Zodra de uien glazig zijn kunnen de wortels en tomaten erbij. Je zult zien dat er al iets meer vocht in gaat komen. Voeg na een minuutje de gesneden paprika en de geroosterde paprika (uit het potje) toe. Verwijder eerst even het vocht uit het potje.

Tip: De geroosterde paprika zorgt voor een extra lekkere smaak.

Daarna is het tijd om de paprikapoeder toe te voegen. Roer hierna even goed door.

Na een paar minuutjes kun je het water toevoegen en verkruimel je het bouillonblokje boven de pan. Laat dit 10 tot 15 minuten pruttelen op een middelhoog vuurtje. Vergeet niet om afentoe te roeren, gewoon omdat het lijkt dat je dan lekker druk bezig bent met de soep, maakt altijd indruk ;-) 

Pak nu een staafmixer en pureer alles goed, de textuur is een beetje persoonlijk, maar ik hou ervan als ik nog een beetje zie wat erin zit, helemaal glad kan ook, even wat langer mixen! 

Zodra het de gewenste structuur heeft breikt kun je het room toevoegen (bewaar eventueel nog wat om te garneren, zo'n leuke smiley?). 

Stap 3 Serveren

Laat de soep nog even op temperatuur komen en voeg desgewenst nog wat zout en peper toe. Serveer de soep daarna in mooie kommen of mokken. Druppel nog wat room eroverheen voor een mooie finishing touch.

Smakelijk Eten! 

4/5 - (95 stemmen)