Kipnuggets / McNuggets Recept • BuikjeRond.nl
Menu
 

Kipnuggets / McNuggets

Bijgerecht 45 minuten 24 nuggets 6 x favorieten
Kipnuggets McNuggets Recept

De guilty pleasure van een groot deel van Nederland, kipnuggets, bij de Mac heten ze McNuggets. Onderstaand recept kwam ik tegen op het Youtubekanaal van Eten met Nick en deel ik nu met wat kleine aanpassingen met jullie. M.i. komen ze heel dicht in de buurt van die van de Mac, maar dan sappiger en verser.

Je hebt ze al klaar binnen een uurtje, dus ik zou zeggen, probeer ze eens uit!

Voor de duidelijkheid, deze foto is van het resultaat van dit recept, niet die gekocht zijn bij de Gouden M 😉

Ingredienten

3 Kipfilets

130 gr Bloem

100 gr Maizena

1,5 theelepel Zout

0,5 theelepel Zwarte Peper (gemalen)

1 eetlepel Uienpoeder

1 eetlepel Knoflookpoeder

2 eetlepel Mosterd

1 Ei

250 ml Water


Benodigdheden

FoodprocessorStap 1 Maak het kippenmengsel

Doe de 3 kipfilets in een foodprocessor en doe hier 1 theelepel zout bij. Maal de kip tot je een soort kipfilet puree hebt met een hele fijne structuur. Denk hierbij aan de structuur van gehakt. 

Stap 2 Vorm de kipnuggets

Vorm nu de kipnuggets met je handen (dit geeft een troep) en haal de Nuggets daarna door een bakje met 50 gram maizena zodat het aan alle kanten bedekt is met maizena. Leg ze daarna op een plank die in de vriezer past en ga door met nuggets vormen tot al het kippenmengsel op is.

Zodra ze klaar zijn leg je de nuggets een uur in de vriezer zodat we het beslagje er in de volgende stap wat makkelijker omheen kunnen doen.

Stap 3 Maak het beslagje

Maak het beslagje met de bloem, 50 gram maizena, mosterd, een ei, 0,5 theelepel zout, de peper, knoflookpoeder, het water en uienpoeder. Meng het goed door met een garde en zorg dat er geen klontjes meer in zitten. 

Stap 4 Voorbakken

Verwarm een pan of de frituur met olie tot 160 graden. Zodra de frituur op 160 graden is gaan we de nuggets door het beslagje halen en bakken we ze 5 minuten voor. Zorg ervoor dat je de pan niet te vol doet, dan kan hij snel afkoelen.

Deze stap kan een flinke troep geven door het lekker van het beslagje tussen de bak en de pan ;-) 

Laat de nuggets afkoelen v0or het lekkerste resultaat. 

Stap 5 Afbakken

Zodra je gaat eten is het tijd om ze te gaan afbakken, dit doen we op 180 graden Celsius voor een duur van 5 a 6 minuten tot ze mooi goud gekleurd zijn. Probeer ze halverwege om te draaien zodat beide kanten mooi verkleurd worden. 

Smakelijk Eten! 

3.9/5 - (47 stemmen)