Kipgehakt Kebabspiesen
In de zomer houden we geregeld een BBQ met vrienden, een van mijn persoonlijke Guilty pleasures is dan de kebabspies, wat een genot zijn ze 😉 Dit recept heeft wel een andere smaak, maar m.i. veel meer smaak.
Ingredienten
Spiesen
500 gr Kipgehakt
2 teentje Knoflook
15 gr Koriander
4 gr Gemalen Komijn (poeder)
4 gr Paprika Poeder
2 gr Gember Poeder
2 gr Gemalen Zwarte Peper (poeder)
50 ml Olijfolie
65 gr Paneermeel
1 UI
0,5 Groene Peper
Saus
80 gr Chili Saus
35 gr Ketjap
1 theelepel Sambal
Benodigdheden
BBQ
Satéprikkers
Stap 1 Voorbereiding
Doe de Koriander, peper, knoflook en ui in een keukenmachine. Zorg ervoor dat het goed fijn gemalen is en doe dit bij het gehakt mengsel. Doe daarna de kruiden, paneermeel en olijfolie ook bij het gehaktmengsel en meng het geheel goed door met de hand. Zorg ervoor dat het een beetje egaal verdeeld is allemaal.
Stap 2 Spiezen maken
Nu kun je er spiesen van maken, voor de grote gebruik ik 70gram gehaktmengsel en voor de kleintjes 30 a 35 gram. Vorm daarna met de hand een mooie vorm om een sateprikker en ga verder met de volgende.Â
Om ze wat makkelijker van een plank af te kunnen halen na het vormen doe ik ze zelf een uurtje in de vriezer, ze zijn dan net iets steviger zodat ze makkelijk op de BBQ gelegd kunnen worden.
Stap 3 Saus voorbereiden
Ondertussen kunnen we de saus voorbereiden. Pak een kommetje en doe hierin de ketjap, chilisaus en een theelepeltje sambal. Roer het goed door tot een mooi sausje.Â
Stap 4 Grillen maar
Gril de spiesen nu op de BBQ. Zelf houd ik een temperatuur aan van +- 225 a 250 graden en maak ik mooie strepen door een gietijzeren rooster te gebruiken. Op een normaal rooster kan natuurlijk ook !
Smeer halverwege de spiesen in met het sausje. Zelf gebruik ik hiervoor een siliconen kwast, let op dat het boven de kolen best heet kan zijn voor je vingers. Laat deze nog even lekker "sticky" worden tot de spiesen mooi gaar zijn.
Lekker als BBQ snack of als volwaardige spies.
Smakelijk Eten!