Chocolade Aardbei Spiesjes
Wat is er heerlijker op de kermis dan een heerlijk aardbeien spiesje met chocolade? Ok, de oliebol is lekkerder. Maar deze spiesjes zijn een stuk eenvoudiger te maken!
Ingredienten
150 gr Chocolade (wit)
9 Grote aardbeien
Benodigdheden
Satéprikkers
Stap 1 Voorbereiden
Doe de chocolade in een RVS kom en zet deze op een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet aanraakt en roer dit goed door tot de chocolade voldoende gesmolten is. Dit heet ook wel ai bain-marie.
Snijd ondertussen de kroontjes van de aardbei en rijg ze aan een spies.
Stap 2 Bereiding
Leg de spiezen op bakpapier en giet met een eetlepel de chocolade over de spiezen. Dit kost even wat moeite, maar het resultaat is er zeker.
Mocht je een extra leuk effect willen hebben, smelt dan nog wat bruine chocolade en giet dit er een beetje in streepjes overheen.
Laat het daarna hard worden in de koelkast.
Tip: is de chocolade te dik, dan kan het helpen wat kokosolie er doorheen te mengen (en te smelten).
Smakelijk Eten!